Το Δημαρχείο θα στεγάσει το τμήμα Ψυχολογίας, ανακοίνωσε ο Άγγελος Συρίγος

Η παραχώρηση του Δημαρχείου Διδυμοτείχου στο ΔΠΘ για την στέγαση της σχολής Ψυχολογίας στην πόλη, ψηφίσθηκε ομόφωνα σήμερα κατά την διάρκεια σύσκεψης παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Φώτη Μάρη, παρόντων των δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χ. Τοκαμάνη, Π. Πατσιουριδη, του αντιπροσώπου της παράταξης Κ. Δημητρίου(Σ. Σίμογλου) και του Θ. Σκίνδρη.

Ήταν η 6η φορά σήμερα που ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Διδυμότειχο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ικανής για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου στο οποίο θα ανήκει η σχολή.

Είναι ιστορική η απόφαση αυτή δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας φανερά ικανοποιημένος ο κ Συρίγος αφού όπως σχολίασε δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στην Ελλάδα , να προσφέρει άλλη πόλη το Δημαρχείο της για την λειτουργία Πανεπιστημίου. Θεωρώ ότι είναι κάτι εξαιρετικό σημείωσε και αυτό περνάει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την σημασία που έχουν τα Πανεπιστήμια στη χώρα μας.»

Ο κ Συρίγος εντυπωσιάσθηκε ευχάριστα από το ότι ομόφωνα όλες οι παρατάξεις παραχώρησαν το σπίτι τους .

Ιστορική χαρακτήρισε τη στιγμή για το ΔΠΘ και ο πρύτανης Φώτης Μάρης επισημαίνοντας ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούμε στην 5η πόλη , αυτή του Διδυμοτείχου»

Ο νέος πρύτανης σχολιάζοντας τόνισε, ότι «μας δίνουν το καλύτερο κτίριο έτσι ώστε να έχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο να υποδεχθεί τους φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας. Θα δουλέψουμε με ένταση έτσι όπως είχε συμβεί πριν από 50 χρόνια που ιδρύθηκε το ΔΠΘ για να πετύχουμε αυτό το δύσκολο σκοπό.»

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο Εφήβων Final 4: Με το «δεξί» ο Εθνικός, 3-2 σε ματς «θρίλερ» τον Πανερυθραϊκό

Πεποίθηση του κ Μάρη είναι ότι με την εξέλιξη αυτή θα παρέχονται υπηρεσίες Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που «θα μας κάνουν όλους υπερήφανους» προσθέτοντας ότι η δουλειά γύρω από την ωρίμανση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων δεν σταμάτησε ποτέ και ότι σε βάθος χρόνου «θα είμαστε έτοιμοι για την λειτουργία ενός ακόμη τμήματος με αξιώσεις.»

Κτίρια δεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα επισήμανε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με δεδομένο ότι η πόλη είναι παλιά γι’ αυτό θεωρήθηκε σαν τελευταία λύση η παραχώρηση του Δημοτικού καταστήματος.

«Το κάναμε από την καρδιά μας, είπε, για να δείξουμε το μέγεθος της επιθυμίας μας για τη σχολή αλλά και για την 5η έδρα του ΔΠΘ.»

Ο Κ Χατζηγιάννογλου δεν ανακοίνωσε για το που θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπάλληλων του Δήμου, αρκέστηκε μόνο ν σχολιάσει ότι το προσωπικό του Δήμου δεν είναι τα 300 παιδιά της σχολής είναι 30 -40 υπάλληλοι και για αυτούς υπάρχουν σίγουρα κτίρια να τους φιλοξενήσουν.

Εν αναμονή της έκδοσης του ΦΕΚ και επειδή όπως αναφέρθηκε ο χρόνος που τρέχει είναι εχθρός, συγκαλείτε σήμερα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την λήψη της απόφασης των μελών του που θα δίνει το πράσινο φως σε Δήμο, Περιφέρεια και ΔΠΘ να προχωρήσουν στην επίλυση των απαιτούμενων ώστε το τμήμα να ενταχθεί στο μηχανογραφικό τον ερχόμενο μήνα , να γίνουν οι απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις στο Δημαρχείο, με την παράλληλη διαμόρφωση του Οδηγού Σπουδών της Σχολής ώστε την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου να ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας