Υφ. Παιδείας / Μείωση μισθού για εκπαιδευτικούς που αρνούνται τα Self Test

Για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα υπάρξουν κυρώσεις που θα φτάσουν μέχρι και τη μείωση μισθού, σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα  Μάκρη, ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους, τι γίνεται στην περίπτωση που καθηγητής ή μαθητής αρνηθεί να κάνει το Τεστ, απάντησε πως υπάρχει ρητή πρόβλεψη στον κανονισμό του πειθαρχικού ο οποίος ανάλογα με το παράπτωμα, προβλέπει και σχετική ποινή.

Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι υπεύθυνο, να εφαρμόσει τον κανονισμό και οι ποινές ισχύουν για όλους τους δημόσιους λειτουργούς και  όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε ακόμη  Ακάθεκτη συνεχίζει το έργο της η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ, παρά τις ελλείψεις

Στις ποινές υπάρχει κλιμάκωση και ξεκινάει με γραπτή επίπληξη και φτάνει  μέχρι την μείωση μισθού ακόμα και σε οριστική αποβολή, όπως προβλέπει ο κανονισμός, σημείωσε η υφυπουργός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως  δεν υπήρξαν ανάλογες καταγγελίες ώστε  να  να γίνει χρήση του πειθαρχικού κώδικα αλλά εάν συμβεί και χρειαστεί υπάρχει πρόβλεψη και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.