Υπερδιπλασιασμός των συλλήψεων για παράνομη είσοδο από τον Έβρο

Υπερδιπλασιάστηκαν τον μήνα Αύγουστο οι συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του περασμένου μήνα μπήκαν στην Ελλάδα, από τον Έβρο, 728 άτομα, όταν τον Ιούλιο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 346 άτομα και τον Ιούνιο 269.

«Υπάρχει αρκετή πίεση στις υπηρεσίες μας αλλά δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την εισβολή του Μάρτιου» είπε στο CNN Greece ο  πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Όπως σημείωσε: «Περιμένουμε τον νέο φράχτη, τις θερμικές κάμερες και με τους νέους συνοριοφύλακες η φύλαξη των συνόρων θα γίνει καλύτερη».

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, οι νέοι σε ηλικία συνοριοφύλακες έχουν όρεξη για δουλειά οπότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριοφυλάκων ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η προστασία των συναδέλφων του από τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα τα κρούσματα είναι μόνο τρία.