Υλικά:
- 5 αυγά 400cal
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 193cal
- 300γρ. χονδρό σιμιγδάλι 1050cal
- 500γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια 65cal
- 300ml γάλα 1.5% λιπαρά 135cal
- 12γρ. χονδρό αλάτι
- 50ml σησαμέλαιο 440cal
- 150γρ. τυρί φέτα 580cal
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στο multi 40cal
- 2 σκελίδες σκόρδο στο multi 5cal
Τι έκανα:
- Χτύπησα τα αυγά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσα το γιαούρτι, το γάλα και το σησαμέλαιο και ξαναχτύπησα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Πρόσθεσα το σιμιγδάλι και ανακάτεψα.
- Πρόσθεσα το τυρί το οποίο θρυμμάτισα με τα δάχτυλα.
- Πολτοποίησα στο multi κρεμμύδι και σκόρδο και τα πρόσθεσα στο μείγμα.
- Πρόσθεσα το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψα πάλι.
- Τέλος πρόσθεσα τα μανιτάρια τα οποία έκοψα σε κομματάκια με τα χέρια και ανακάτεψα.
- Έβαλα το μείγμα σε πυρέξ 20Χ30 λαδωμένο με σησαμέλαιο.
- Είχα προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρα κι έψησα για 40 λεπτά.
Θερμίδες πίτας = 2902
Βάρος πίτας = 1878γρ.
Κομμάτι 150γρ. = 232 θερμίδες
Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη