Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης : Ο Υφ. Ανάπτυξης λέει στις επιχειρήσεις να μην πληρώνουν τους λογιστές τους!

Την προτροπή του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη προς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης είτε να απολύσουν, είτε να μην πληρώσουν τους λογιστές, οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων, στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τονίζοντας πως αυτό «αποτελεί την απόλυτη εφαρμογή της Μακιαβελικής θεωρεία του διαίρει και βασίλευε».

Αναλυτικά: «Με πλήρη επίγνωση του θεσμικού μας ρόλου ως συμβούλου της πολιτείας αλλά και της προστασίας του Οικονομολογικού επαγγέλματος, και όλων των εκφάνσεων αυτού, λογιστών, φοροτεχνικών, οικονομολόγων, συμβούλων επιχειρήσεων, διαπιστώσαμε μετά δυσάρεστης εκπλήξεως, και αφού εξετάσαμε ενδελεχώς το πλήρες βίντεο της ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο «Η Πορεία προς την Ανάκαμψη: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και των Χρηματοδοτικών Εργαλείων» πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτού κας. Μαρίας Σπυράκη, με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, την απόλυτη ασέβεια που επέδειξε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριο Σκάλκο. Η προτροπή του κ. Υφυπουργού προς τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης ώστε τουλάχιστον οι μισοί να απολύσουν, είτε να μην πληρώσουν τους λογιστές, οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων, αποτελεί την απόλυτη εφαρμογή της Μακιαβελικής θεωρεία του διαίρει και βασίλευε.

Διαβάστε ακόμη  Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το κτίριο της ΤτΕ

Ευελπιστούμε ότι η εν λόγω προτροπή από τον κ. Υφυπουργό, αλλά και η επαύξηση της ίδιας λογικής από τον κ. Γενικό Γραμματέα, να αποτελεί μια λανθασμένη εκφορά του λόγου τους, και όχι κεντρική θέση του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας. Ενώ ταυτόχρονα θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι η σχέση των οικονομολόγων – λογιστών και της αγοράς δεν μπορεί να διαρρηχθεί από οποιονδήποτε.

Εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση, ότι σύσσωμος ο κλάδος όλων των εκφάνσεων του οικονομολογικού και λογιστικού επαγγέλματος, αποτέλεσε αρωγός στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, τροφοδοτώντας με δεδομένα, τη σωρεία νέων διαδικασιών και νομολογιών, με τον αριθμό των εγκυκλίων που δημοσιεύθηκαν και έπρεπε να ακολουθηθούν να υπερβαίνουν τις χίλες στον αριθμό εντός των δύο ετών.

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους χιλιάδες επαγγελματίες οικονομολόγους – λογιστές, που πάσχισαν για να παραμείνει ζώσα η οικονομία στη δύσκολη συγκυρία, ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας, οφείλουν «έμπρακτη» συγνώμη, μια συγνώμη – αποδοχή των χρόνιων αιτημάτων του κλάδου, θέτοντας έτσι το οικονομολογικό επάγγελμα στη δεσπόζουσα θέση που του αρμόζει».