Κιμαδόπιτα σπέσιαλ μας προτείνει η Τατιάνα σε αυτή τη συνταγή!
- 500γρ. φύλλα κρούστας
- 400γρ. κιμάς βοδινός
- 40ml ελαιόλαδο για τα πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 300γρ. πράσα
- 1 κοφτό κ.γλ. χονδρό αλάτι
- 2 πρέζες μαύρο πιπέρι
- 3 αυγά
- 250ml γάλα
- 60ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Τί κάνουμε:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με 40ml ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Μετά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι και τον κιμά και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να πιάσουμε την γέμιση με το χέρι.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί κι εκεί απλώνουμε 4 φύλλα που κρέμονται έξω από τις άκρες για να κλείσουμε αργότερα την πίτα.
- Στρώνουμε άλλο ένα στον πάτο σύνολο κάτω 5 φύλλα.
- Απλώνουμε με τα δάχτυλα την μισή γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
- Πάνω στην γέμιση απλώνουμε όσο μπορούμε μαζεμένα άλλα 4 φύλλα κι εκεί πάνω απλώνουμε την άλλη μισή γέμιση.
- Τέλος κλείνουμε την πίτα με αυτά που κρέμονται έξω από το ταψί, λαδώνουμε και απλώνουμε τα τελευταία 2 φύλλα τα οποία με το πινέλο ζουπάμε προς τα μέσα στις άκρες του ταψιού.
- Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια κι εκεί πάνω ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια σιγά σιγά το γάλα με τα αυγά και περιμένουμε μισή ώρα να κάτσει.
- Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη