Σπέσιαλ κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα σπέσιαλ μας προτείνει η Τατιάνα σε αυτή τη συνταγή!

  • 500γρ. φύλλα κρούστας
  • 400γρ. κιμάς βοδινός
  • 40ml ελαιόλαδο για τα πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 300γρ. πράσα
  • 1 κοφτό κ.γλ. χονδρό αλάτι
  • 2 πρέζες μαύρο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 250ml γάλα
  • 60ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Τί κάνουμε:

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με 40ml ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Μετά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι και τον κιμά και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να πιάσουμε την γέμιση με το χέρι.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί κι εκεί απλώνουμε 4 φύλλα που κρέμονται έξω από τις άκρες για να κλείσουμε αργότερα την πίτα.
  • Στρώνουμε άλλο ένα στον πάτο σύνολο κάτω 5 φύλλα.
  • Απλώνουμε με τα δάχτυλα την μισή γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
  • Πάνω στην γέμιση απλώνουμε όσο μπορούμε μαζεμένα άλλα 4 φύλλα κι εκεί πάνω απλώνουμε την άλλη μισή γέμιση.
  • Τέλος κλείνουμε την πίτα με αυτά που κρέμονται έξω από το ταψί, λαδώνουμε και απλώνουμε τα τελευταία 2 φύλλα τα οποία με το πινέλο ζουπάμε προς τα μέσα στις άκρες του ταψιού.
  • Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια κι εκεί πάνω ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια σιγά σιγά το γάλα με τα αυγά και περιμένουμε μισή ώρα να κάτσει.
  • Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας