Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία για προσαγωγές από την αστυνομία για …ανάρτηση πανό

Στην καταγγελία για προσαγωγές ατόμων συνοδεία ειρωνικών και σεξιστικών σχολίων από την αστυνομία και την ασφάλεια προχώρησαν τα μέλη της Συνέλευσης της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (που λειτουργούσε στο παλιό νοσοκομείο της οδού Δήμητρας στην Αλεξανδρούπολη).

Όπως αναφέρει, «το βράδυ της Τρίτης 30/5, η ασφάλεια σταμάτησε τρεις συντρόφους την ώρα που τοποθετούσαν πανό για την Αντιπολεμική Εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2 Ιούνη στο Αναγνωστήριο. Αφού πρώτα απείλησαν ότι θα περάσουν χειροπέδες στον σύντροφο αν συνεχίσει να κρατάει το πανό, κάλεσαν ενισχύσεις και περιπολικά και τους προσήγαγαν στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης. Τόσο πριν όσο και μετά τη μεταφορά στο Α.Τ. ήταν ιδιαίτερα ειρωνικοί, πουλούσαν τσαμπουκά , ενώ δεν έλειψαν και φράσεις του τύπου “Να πάτε στην Κίνα αν θέλετε Κομμουνισμό, μια χαρά ελευθερία υπάρχει στην Ελλάδα” και σεξιστικά σχόλια.

Διαβάστε ακόμη  Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Αυτή η κίνηση έρχεται λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη αντιπολεμική εκδήλωση, συνεπώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Καταγγέλλουμε στοχοποίηση των συντρόφων μας από την κρατική ασφάλεια και την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής παρέμβασης της συνέλευσης μας. Ο λόγος κι η δράση μας ενοχλεί, αφού στέκεται ενάντια στις επιταγές της κυριαρχίας και επιχειρεί να αποτελέσει ανάχωμα σε μια πόλη που στρατιωτικοποιειται εκφασιζεται και είναι οικόπεδο για τα πολεμοχαρή σχέδια του ελληνικού κράτους και των συμμάχων του ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

Η Συνέλευση Κ.Π.Ν. θα συνεχίσει κανονικά την δράσης της. Δεν μας σταματάνε ούτε εμπρησμοί, ούτε εκκενώσεις ούτε εκφοβισμοί, ούτε προσαγωγές».