Πόλη & Πολίτες : Άνθρακες ο θησαυρός με την επένδυση στην Άνθεια;

Αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Πόλη και Πολίτες του Βαγγέλη Λαμπάκη, για το θέμα της επιχειρούμενης επένδυσης ιχθυοκαλλιέργειας στην Άνθεια, από εταιρεία που έχει έδρα στην Ελβετία και γραφεία και στην Αλεξανδρούπολη. Η επένδυση που θα δημιουργήσει, εφόσον  υλοποιηθεί, 100  θέσεις εργασίας με 85 από αυτές να αφορούν ντόπιο πληθυσμό, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με αφορμή το αίτημα της εταιρείας για εκμίσθωση σχετικής έκτασης. Ωστόσο οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης ήταν πολλές και οι απαντήσεις τόσο του εκπροσώπου της εταιρείας όσο και της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη όχι και τόσο πειστικές. Αποτέλεσμα ήταν η αντιπολίτευση να μην εγκρίνει σε αυτή τη φάση την εκμίσθωση, ζητώντας να έρθει ξανά το θέμα προς ψήφιση, εφόσον η εταιρεία δεσμευτεί ότι οι εργαζόμενοι θα προέρχονται κατά προτεραιότητα από την Άνθεια, το Αρίστηνο, την Τραϊανούπολη και ότι θα δοθούν συγκεκριμένα αντισταθμιστικά για την τοπική κοινωνία. Αντιθέτως η δημοτική αρχή εμφανίστηκε απρόθυμη να πιέσει για κάτι τέτοιο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δήθεν λέει όχι σε επένδυση 100 θέσεων εργασίας…

Τελικώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης Λαμπάκη, μάλλον πρόκειται για άνθρακες και όχι για θησαυρό, αφού η εταιρεία που ανέφερε ότι έχει αντίστοιχη επένδυση στη Νέα Ζηλανδία, απλώς «σκοπεύει» να τη δημιουργήσει, ενώ η εταιρεία έχει τεθεί σε αναστολή από το ΓΕΜΗ…

«“ΒΟΜΒΑ-ΛΑΥΡΑΚΙ!

Άνθρακες ο θησαυρός;;

Φέρτε μας κύριε επικεφαλής της διοικούσας από την αρχή σωστά την προκήρυξη για την “όποια” επένδυση του ιχθυοτροφείου, προσθέστε μέσα και τον όρο για τη δέσμευση της (όποιας) εταιρίας για τις θέσεις εργασίας από τον τόπο μας και αύριο το πρωί, το ψηφίζουμε.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης και όλοι εμείς στην παράταξη μας επιδιώκουμε τη δημιουργία επενδύσεων.

ΟΜΩΣ!!!

1. Με λύπη μας διαπιστώσαμε και σας αποκαλύπτουμε ότι η εν λόγω εταιρία που θέλει να επενδύσει στην Άνθεια, δεν έχει δύο ιχθυοκαλλιέργειες στη Νέα Ζηλανδία, αλλά απλά διαφημίζει στη σελίδα της ότι ΘΑ τις δημιουργήσει, όπως επίσης ΘΑ δημιουργήσει και μία στην Αλεξανδρούπολη και ότι απλά δεν παράγει στη Νέα Ζηλανδία Σολομό.

Με απλά λόγια…. δεν έχει καμιά δραστηριότητα, όπως λανθασμένα μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της διοικούσας.

2. Η εταιρία έχει δηλώσει ως διεύθυνση του μοναδικού μετόχου της στη ROOT (PLAZ 4, 6039 ROOT D4 SWITZEZLAND) της Ελβετίας που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της (https://www.impactmarine.ch/ ).

Όμως στο ROOT και στη συγκεκριμένη τοποθεσία υπάρχει απλά ένα business center, που όμως από μία απλή έρευνα ανακαλύπτει κανείς πως δεν προκύπτει ότι η Impact marine, δραστηριοποιείται ή έστω νοικιάζει εκεί.

3. Η εταιρία IMPACT MARINE HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. συστάθηκε την 09-08-2022 με έδρα την Αλεξανδρούπολη και κεφάλαιο 40.000€!!!

Όμως λόγω μη πιστοποίησης καταβολής του άνω ποσού εντός του διμήνου που προβλέπει η νομοθεσία, το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) την έθεσε σε αναστολή από τις 30 Νοεμβρίου 2022!

Ως επικεφαλής της πόλης και η κυρία Ιντζεπελίδου ως επικεφαλής των οικονομικών, οφείλετε εξηγήσεις! κ’ τέλος εάν τα όσα αναφέρουμε δεν είναι αληθή, παρακαλούμε για την διόρθωση μας.

Υ.Γ. Ιδού η επίσημη ανακοίνωση αναστολής από το Γ.Ε.ΜΗ.»