Κάδοι απορριμμάτων που ζέχνουν και που σιχαίνεσαι όχι μόνο να αγγίξεις, αλλά ακόμα και να… κοιτάξεις «κοσμούν» διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένης της παραλιακής οδού, που ελέω καιρού συγκεντρώνει ακόμη πολλούς επισκέπτες, όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα είναι από τους κάδους στο ύψος της οδού Ροδόπης, σ’ ένα απόλυτα κεντρικό σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά και τις μύγες, που δεν αποτυπώνονται στο φακό, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς το πόσο βρώμικοι είναι οι εν λόγω κάδοι. Είναι άγνωστο πόσο καιρό έχουν να πλυθούν, πάντως, λόγω του σημείου τους και της κατάστασής τους, θα έπρεπε να πλένονται σίγουρα τακτικότερα  (για αντικατάσταση, ούτε λόγος). Παρά τα μεγάλα λόγια και τις φωτογραφίσεις των νέων απορριμματοφόρων, η κατάσταση με την καθαριότητα στην Αλεξανδρούπολη, ακόμη και στα πιο απλά θέματα, έχει ξεφύγει προ πολλού.

Διαβάστε ακόμη  Επουσιώδεις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου

Την ίδια στιγμή, στη δημοτική αρχή…. πέρα βρέχει. Είναι ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη  πολυάριθμης αποστολής Αμερικανών επαγγελματιών του Real Estate από την Πολιτεία των Ιλινόι των Η.Π.Α. οι οποίοι ήρθαν  στην πόλη μας για να εξετάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η περιοχή μας.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο Δήμος,  ο Δήμαρχος  παρουσίασε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης που αποκαλύπτονται και αυτήν τη στιγμή τη φέρνουν στο προσκήνιο. Σίγουρα σε αυτά τα πλεονεκτήματα, δεν περιλαμβάνονται αυτές οι άθλιες εικόνες (και άλλες τόσες) που βλέπουν καθημερινά, παντού, οι κάτοικοι αυτής της πόλης!