«Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ψύχους επιφέρει πάρα πολλά προβλήματα, πέρα από το γεγονός ότι οι μαθητές μπορεί να χάσουν μαθήματα» σχολίασε ο κ. Κώστας Μπαντίκος,  Διευθυντής Εκπαίδευσης  ΑΜΘ σχετικά με τα παράπονα πολλών γονέων το τελευταίο χρονικό διάστημα για την λειτουργία των σχολείων με το θερμόμετρο να  δείχνει  πολύ κάτω του μηδενός.

Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη τόνισε ο κ Μπαντικος, όπως οι εργαζόμενοι γονείς, τα μικρά παιδιά κα.

Όπως ανέφερε, εάν λαμβάνονται  όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο και σε χαμηλές θερμοκρασίες, αρκεί να υπάρχει ικανοποιητική θέρμανση και να εφαρμόζονται οι οδηγίες λόγω κοβιντ.

Διαβάστε ακόμη  Οσμή σκανδάλου! Εταιρία-φάντασμα πήρε 750.000 € από τον επενδυτικό νόμο!

Ο  κ. Μπαντίκος τόνισε πως έχουν γίνει απανωτές συσκέψεις και έχουν δοθεί οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων να ανάψουν τα καλοριφέρ το Σαββατοκύριακο ώστε να μην υπάρχει θέμα, επισημαίνοντας πως «εμείς κοιτάμε να εφαρμόσουμε τις οδηγίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την ίδια στιγμή, σε σχολεία του Έβρου, αλλά και της Καβάλας, οι μαθητές κάνουν μάθημα τυλιγμένοι σε κουβέρτες που φέρνουν από το σπίτι τους… Δείτε τις φωτογραφίες:

https://www.makthes.gr/stis-aithoyses-me-koyv-ertes-kai-oi-mathites-stin-kavala-vinteo-fot-507013