Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, Μάρκος Γκαστίν στον Κινηματογράφο Ηλύσια

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, Μάρκος Γκαστίν, έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και τον Κινηματογράφο Ηλύσια να μας παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Μέχρι τη Θάλασσα».

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζουμε σε Avant Premiere, πριν από την υπόλοιπη Ελλάδα το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, «Μέχρι τη Θάλασσα», παρουσία του σκηνοθέτη, που θα προλογίσει την ταινία ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από αυτήν.

Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους. Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά ανθρώπινα διλήμματα: Ελπίδα ή Αποδοχή;

Ο Μάρκος Γκαστίν (Marco Gastine) είναι σκηνοθέτης και παραγωγός. Γεννήθηκε στο Παρίσι, και από το 1978 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Μετά από μια σύντομη καριέρα ως αρχιτέκτονας, ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης και παραγωγός. Το 2003 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, Minimal Films. Ενδεικτικές προηγούμενες ταινίες του: «Μασσαλία, Μακρινή Κόρη», «Θέμις», «Δημοκρατία: Ο Δρόμος του Σταυρού».

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 21:30 στον Κινηματογράφο Ηλύσια.