Ο Οπλαρχηγός και η Καπετάνισσα: Δύο συλλεκτικές φιγούρες PLAYMOBIL, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο αγώνας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκίνησε το 1821 και έληξε το 1830, με τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Τα γεγονότα, οι προσωπικότητες, αλλά και οι ημερομηνίες-σταθμοί που συνέβαλαν στην Επανάσταση είναι εκατοντάδες. Ποιος μπορεί να τις μάθει και να τις θυμάται;.

Για ένα παιδί Δημοτικού, η νεότερη Ελληνική Ιστορία είναι δυσπρόσιτη. Αν θέλετε όμως να μιλήσετε στο παιδί σας για αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, κάντε το με ένα παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος της PLAYMOBIL, που δημιούργησε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ένα επετειακό σετ που περιλαμβάνει δύο Έλληνες Αγωνιστές του 1821.

Τον Έλληνα Οπλαρχηγό και την Ελληνίδα Καπετάνισσα. Οι στολές, τα εξαρτήματα και τα λάβαρα που κρατούν, παραπέμπουν στον Γέρο του Μοριά, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Δύο προσωπικότητες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνεγερσία. Η γυναικεία φιγούρα είναι ντυμένη με παραδοσιακή νησιώτικη φορεσιά που συναντάται κυρίως σε Ύδρα και Σπέτσες πριν από την έναρξη της Επανάστασης.

Αντίστοιχα, ο Έλληνας Οπλαρχηγός, είναι ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα, ένα κεντημένο κόκκινο γελέκι και ένα κόκκινο φέσι. Το επετειακό σετ PLAYMOBIL play & give «Έλληνες Αγωνιστές του 1821» περιλαμβάνει τη σημαία των Σπετσών, όπου έζησε η Μπουμπουλίνα και ήταν το πρώτο νησί, το οποίο συμμετείχε στην Ελληνική Επανάσταση. Η σημαία των Σπετσών φημολογείται ότι υψώθηκε για πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου 1821, και αποτέλεσε ένα λάβαρο με πολλούς συμβολισμούς..

Ακολουθώντας την ελληνική ιστορία, μαζί με τον Οπλαρχηγό και την Καπετάνισσα, στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μια μικρογραφία ενός παπύρου με τους δύο πρώτους στίχους από τον «Θούριο». Πρόκειται για τον πατριωτικό ύμνο, έργο του Ρήγα Βελεστινλή, που έγραψε και τύπωσε το 1797 και διαδόθηκε σε όλο τον τουρκοκρατούμενο Ελληνισμό. 

Στη μπροστινή πλευρά του κουτιού, απεικονίζεται λεπτομέρεια από τη λιθογραφία «Άποψη της Αθήνας: Ο συνταγματάρχης Φαβιέρος επικεφαλής του ελληνικού στρατεύματος υπερασπίζεται τα περίχωρα της πόλης», Παρίσι, 1827, από τη Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Ακολουθώντας την ελληνική ιστορία, μαζί με τον Οπλαρχηγό και την Καπετάνισσα, στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μια μικρογραφία ενός παπύρου με τους δύο πρώτους στίχους από τον «Θούριο». Ο στόχος Μέσα από το επετειακό σετ «PLAYMOBIL play & give Έλληνες Αγωνιστές του 1821», παιδιά και γονείς «ανοίγουν» έναν δίαυλο επικοινωνίας με το παρελθόν και την ελληνική ιστορία, μέσα από έναν απολαυστικό και εποικοδομητικό τρόπο, που αφήνει την παιδική φαντασία να δημιουργήσει δικές της ιστορίες, χωρίς το άγχος της σχολικής αίθουσας και την αποστήθισης. Η παιδική φαντασία δεν έχει όρια, μπορεί να δημιουργήσει άπειρες ιστορίες με τον Οπλαρχηγό και την Καπετάνισσα και να δώσει όποια ονόματα θέλει και ξεχωρίζει από την ελληνική επανάσταση. Μέσα από τις μικρές φιγούρες με το χαρακτηριστικό χαμόγελο «στήνουν» ένα δημιουργικό παιχνίδι ρόλων με αμέτρητες επιλογές…

Διαβάστε ακόμη  Κλέων Γρηγοριάδης: Η αιχμηρή απάντηση για το περιστατικό με το πουκάμισο

Πρόγραμμα με «όραμα» Εκτός από την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την Ελληνική Επανάσταση, ο συγκεκριμένος κωδικός ανήκει στο κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give που υλοποιείται από την PLAYMOBIL Hellas με συνέπεια, από το 2012. Έχοντας καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, το PLAYMOBIL play & give έχει προσφέρει χαρά και υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα, η PLAYMOBIL Hellas έχει προσφέρει 200.000€ για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Το επετειακό σετ PLAYMOBIL play & give κυκλοφορεί αποκλειστικά για την ελληνική αγορά σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών και όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Η PLAYMOBIL επιλέγει κάθε χρόνο για το πρόγραμμα και μια ξεχωριστή θεματική που συνδυάζει, το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και τις αξίες. Αυτή τη χρονιά, δύο Έλληνες Αγωνιστές του 1821, ο Έλληνας Οπλαρχηγός και η Ελληνίδα Καπετάνισσα, απεικονίζονται με φιγούρες PLAYMOBIL και αποτείουν φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στα πλαίσια του θεσμού PLAYMOBIL play & give. Το επετειακό σετ PLAYMOBIL play & give κυκλοφορεί αποκλειστικά για την ελληνική αγορά σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών και όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μηχανή του Χρόνου