Οι top αισθητικές λύσεις ενάντια στην έντονη κυτταρίτιδα

Ταλαιπωρεί κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό και συνήθως δεν κάνει διακρίσεις στον σωματότυπο ή το βάρος του σώματος.

Ο λόγος για την κυτταρίτιδα, που συνιστά μια διαταραχή του οργανισμού η οποία σχετίζεται με τη συνοχή του δέρματος και δημιουργεί όψη και υφή στην επιδερμίδα που παρομοιάζεται με τον φλοιό του πορτοκαλιού.

Δείτε παρακάτω γιατί παρατηρείτε να έχει σχηματιστεί στο σώμα σας κυτταρίτιδα και τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, με κορυφαίες αισθητικές πρακτικές που εφαρμόζονται με ασφάλεια.

Γιατί εμφανίζεται η κυτταρίτιδα & σε ποια σημεία του σώματος;

Η κυτταρίτιδα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποτελεί μια διαταραχή του σώματος που προκαλεί εισολκές τοπικά στην επιφάνεια του δέρματος.

Αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες περιοχές της σιλουέτας δεν αιματώνονται σωστά, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση τον όγκο και τη μορφή των λιποκυττάρων, που φυσιολογικά υπάρχουν.

Όταν καταναλώνετε τροφές που περιέχουν λιπαρά ενώ υπάρχουν στο σώμα σας σημεία όπου η αιμάτωση είναι κακή, αντί το λίπος να κατανέμεται ομοιόμορφα στον οργανισμό, τείνει να συγκεντρώνεται σε λιποκύτταρα που δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα αίματος.

Γι αυτόν τον λόγο, συμβαίνει να αυξάνεται ο όγκος των λιποκυττάρων σε συγκεκριμένα σημεία, συμπιέζοντας τα αγγεία και επιδεινώνοντας τη μικροκυκλοφορία.

Για όσο καιρό το λίπος -από κοινού και το νερό- συγκεντρώνεται ανομοιόμορφα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, τόσο πιο ανώμαλη όψη αποκτά η επιδερμίδα που πάσχει από την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα εντοπίζεται πιο συχνά στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων και αφορά συχνότερα σε γυναίκες, ανεξαρτήτως σωματικού βάρους, από την εφηβική ηλικία και μετά.

Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η κυτταρίτιδα;

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι για την κυτταρίτιδα ευθύνονται οι διατροφικές ατασθαλίες στις οποίες συχνά υποκύπτουν ή ότι «φταίει» η κατασκευή του σώματός τους, κατηγορώντας την κληρονομικότητα.

Γι αυτό πολλές από αυτές καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, ή σε σπιτικές συνταγές από τα γιατροσόφια της γιαγιάς, οι οποίες συνήθως δεν παρέχουν κανένα όφελος.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι απαραίτητο να γίνεται με επιστημονικό τρόπο, ώστε να αντιμετωπίζονται οι αιτίες που την προκαλούν.

Οι θεραπείες που εφαρμόζονται σε δερματολογικά ιατρεία και εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής στοχεύουν στη βελτίωση της αιμάτωσης των περιοχών που εμφανίζουν κυτταρίτιδα, την αντιμετώπιση της φθοράς των ινών κολλαγόνου, τη μείωση της κατακράτησης υγρών και του όγκου των λιποκυττάρων.

Μία από τις πιο καινοτόμες θεραπείες ενάντια στην κυτταρίτιδα θεωρείται η Dioxigenesis. Η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει δραστικά την κυτταρίτιδα με τη δύναμη του αερίου του διοξειδίου του άνθρακα. Όταν το αέριο του διοξειδίου του άνθρακα διοχετεύεται σε σημεία του δέρματος προκαλεί αγγειοδιαστολή, αυξάνει τον μεταβολισμό και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Η όλη διαδικασία καταφέρνει να βελτιώνει ορατά την υφή του δέρματος, περιορίζοντας την κυτταρίτιδα.

Άλλη μία πρωτοποριακή θεραπεία που καταπολεμά τις αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι η μη επεμβατική θεραπεία Εndocell ESWT Shape. Με τη μέθοδο αυτή, η κυτταρίτιδα καταπολεμάται με τη χρήση κρουστικών ηχητικών κυμάτων, τα οποία μειώνουν τον λιπώδη ιστό από το σώμα και βελτιώνουν την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα είναι η κυτταρίτιδα να μειώνεται αισθητά και η φυσική ελαστικότητα του δέρματος να επαναφέρεται ορατά.