Με μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πανηγυρίζει γιατί ξεπεράσαμε  το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων εμβολίων και ρίχνει και πάλι την ευθύνηστους πολίτες για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων.

Μόνο που αυτή η αναφορά του πρωθυπουργού σε 1.000.000 εμβολιασμούς, λειτουργεί παραπλανητικά γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά στον αριθμό των πολιτών που έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, παράγοντας κρίσιμος για το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία των εμβολιασμών γιατί οι πολίτες ακούγοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, χωρίς την απαραίτητη διευκρίνηση που κάθε Πολιτεία οφείλει να κάνει, θα μείνουν με την εντύπωση ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες ενώ στην πραγματικότητα ο τοίχος της ανοσίας έχει προς το παρόν λίγο πάνω από 350.000 πολίτες.

Μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου είχαν γίνει συνολικά 1.025.679 εμβολιασμοί. Από αυτούς και τις δυο δόσεις είχαν πάρει 356.980 πολίτες ενώ οι υπόλοιποι 668.699 μόνο την πρώτη δόση.

πηγή

Αυγή