Περίεργη επίθεση σε δημοσιογραφικό συνεργείο του Open, υπό το ατάραχο βλέμμα της αστυνομίας

Σοβαρά ερωτήματα για την στάση των αστυνομικών, τους πραγματικούς στόχους και την «ταυτότητα» των δραστών εγείρονται μετά την επίθεση σε δημοσιογραφικό συνεργείο του OPEN στους Θρακομακεδόνες την ώρα που κάλυπτε τη φωτιά την Αττική, περίπου στη 1.30 το πρωί του Σαββάτου.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του OPEN δέχτηκαν σωματική επίθεση, κλοπή αντικειμένων τους, καταστροφή του τεχνικού εξοπλισμού τους και φθορές στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Η Ελευθερία Σπυράκη, μία  εκ των θυμάτων της επίθεσης, μίλησε στο κανάλι και ανέφερε ότι μπροστά στο περιστατικό της επίθεσης σε δημοσιογράφους από ομάδα περίπου 15 ατόμων, βρίσκονταν άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος ανέφερε ότι την ώρα που το συνεργείο του ΟPEN δεχόταν επίθεση από την συγκεκριμένη ομάδα η οποία έσπασε τα τζάμια, χτύπησε δημοσιογράφο και λήστεψε έναν οπερατέρ, απέναντι από το περιστατικό βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα.

Διαβάστε ακόμη  Live οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν από το Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μόνο τέσσερις αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν για να τους εμποδίσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν με τους δράστες της επίθεσης να αποχωρούν ανενόχλητοι, παρ’ ότι λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε μπλοκάρει τον δρόμο.

Από την επίθεση ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, χτυπήθηκε στο πρόσωπο.

Αν και η αστυνομία από νωρίς είχε αποκλείσει την περιοχή, ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων από το απόγευμα και στη συνέχεια όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ανεβοκατέβαιναν ανενόχλητοι ακόμη και με μηχανάκια.

Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά ενώ στη συνέχεια ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη.

Το περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά καθώς υπήρχε απευθείας σύνδεση με τα δημοσιογραφικά συνεργεία.