Σουφλέ με πίκλες

Υλικά:

6 φέτες του τοστ σε κομματάκια
20γρ. τριμμένη παρμεζάνα
60γρ. τυρί φέτα σπασμένο με τα δάχτυλα
4 αυγά
150ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
60ml ηλιέλαιο
100γρ. ψιλοκομμένο τουρσί πράσινη ντομάτα και κόκκινη πιπεριά
Τί κάνουμε:

 

  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Σε μικρό  ταψάκι απλώνουμε τα κομμάτια του ψωμιού και πάνω τους πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.
  • Ρίχνουμε τα υγρά  πάνω στα κομμάτια του ψωμιού, τα ανακατεύουμε ελαφρώς με τα δάχτυλα για να πάνε παντού οι πίκλες και μετά τρίβουμε και το τυρί φέτα πάνω.
  • Τακτοποιούμε άλλη μια φορά με τα δάχτυλα τα υλικά στο ταψάκι, αφήνουμε 5 λεπτά να ρουφήξουν τα ψωμάκια και βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας