ΣΥΡΙΖΑ / Αδιανόητη η διάλυση των λαϊκών αγορών εν μέσω έκρηξης της ακρίβειας

Εν μέσω έκρηξης της ακρίβειας, σε μία περίοδο που οι πολίτες περνούν πολύ δύσκολα και το κάθε νοικοκυριό ζορίζεται, η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών, μετατρέποντάς τις σε σούπερ μάρκετ. 

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πλήγμα τόσο για την παραγωγή και τους παραγωγούς, όσο όμως και για τα νοικοκυριά, καθώς οι λαϊκές αγορές είναι μία διέξοδος για ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

Είναι αδιανόητη η σπουδή της κυβέρνησης να πουλήσει τη ΔΕΗ και να διαλύσει τις λαϊκές αγορές, την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, με το ρεύμα να έχει φθάσει τρεις φορές πάνω και τις τιμές όλων των βασικών προϊόντων να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Διαβάστε ακόμη  Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο

Η λογική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι «τα πάντα σε επαγγελματίες μεσάζοντες και καμία στήριξη στους παραγωγούς». 

Ακόμη και βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν με το επίμαχο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, αλλά σημασία έχει τί θα ψηφίσουν. Το ζήτημα ωστόσο είναι το νομοσχέδιο αυτό να μην ψηφιστεί και, αν περάσει, να μην εφαρμοστεί. 

Στη συνάντηση με εκπροσώπους από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, εκφράσαμε την αμέριστη στήριξή μας στα αιτήματά τους. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα, στο βαθμό που ξαναέρθουμε σε θέσεις ευθύνης.