Στήριξη στην ιστοσελίδα Mea Culpa, της οποίας είχε υπάρξει ιδιοκτήτης, προσφέρει δημόσια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ύστερα από τη φρικιαστική δημοσίευση ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου.

Η ιστοσελίδα, σε ένα κρεσέντο ρατσιστικής χυδαιότητας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και της νηπιαγωγού τους, έκανε λόγο για «σοκαριστικό κατάλογο μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», καθώς πολλά από αυτά τα ονόματα δεν έχουν ελληνική ρίζα.

Ύστερα από την κατακραυγή το site κατέβασε τη λίστα, χωρίς να σημειώσει ότι υπήρξε αλλαγή στο περιεχόμενo της σελίδας, όπως ορίζουν οι κανόνες δεοντολογίας στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες και μέσα ενημέρωσης είχαν προλάβει να σώσουν την εικόνα και την παρουσίασαν (αφού έσβησαν τα ονόματα).

Ο βουλευτής του Κ. Μητσοτάκη έσπευσε να υποστηρίξει το κείμενο δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν περιελάμβανε τη λίστα. O ίδιος προώθησε το κείμενο στον λογαριασμό του στο twitter στις 19:50. Παρόλα αυτά σε εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται ότι η λίστα παρέμενε στο site αρκετή ώρα μετά την προώθησή της από τον βουλευτή.

Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος απείλησε ότι θα οδηγήσει στο δικαστήριο τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, όταν αυτός με ανάρτησή του σημείωσε ότι το ναζιστικής εμπνεύσεως δημοσίευμα «κλείνει το μάτι σε μελλοντικά πογκρόμ επαναφέροντας τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε ακόμη  Παύλος Μιχαηλίδης: Ισχυρές πλέον οι προϋποθέσεις για ένα νέο σύγχρονο Πανθρακικό Στάδιο στην Αλεξανδρούπολη

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα Mea Culpa πέρασε από τον Μπογδάνο στην ιδιοκτησία της γυναίκας του και είχε έρθει στο παρελθόν και πάλι στο προσκήνιο λόγω της χρηματοδότησης που λάμβανε από δημόσια ταμεία.

Σφοδρή η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση : 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.  

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».